Vandet giver samtidig mulighed for at holde fisk. På det seneste er koikarpen, den japanske karpefisk, blevet ret populær. I det hele taget har fiskene gjort sit indtog i de danske havebassiner, hvilket stiller krav til rensning af vandet. Begreber som UW, biologisk filterrensning, bunddræn, overfladeskimmer, gummidug, kemi er blevet mere synonymt med at have vand i haven. Tidligere anlagde man blot en bæk i forbindelse med søen, som en biologisk rensefunktion, men i dag er kravene til vandets kontinuerlige renhed (klarhed) blevet væsentlig større, uden skelen til naturen i øvrigt. Det har nødvendiggjort disse tekniske løsninger, der til gengæld letter pasningen betydeligt.
De større krav til vandets renhed har samtidig medført, at det umiddelbart synes som et vanskeligere projekt at udføre vand i haven end tidligere. Det behøver ikke være tilfældet, det handler i det væsentligste om de krav, den enkelte stiller til vandanlægget.
Ideen med denne bog er at give begynderen et praktisk værktøj til design, anlæg og pleje af vandet. Derudover at give en forståelse af de biologiske processer der foregår i vandet og hvordan det bliver påvirket og eventuelt forbedret.
Når beslutningen om vand i haven er taget, er det typisk at der indhentes informationer fra bøger, Internettet, inspirationshaver, vandhavecentre, hobbyforeninger og lign. Heri måske et problem, for selv om din viden er forøget, er der risiko for, at du er blevet mere forvirret end den dag, du startede. Men vi ved alt om vand i haven, så kontakt os endelig for råd og tilbud.
Kontakt
Drømmer du om et vand i haven?
Kontakt anlægsgartnermester Lars Juncker på 46496103 - junckerhaven@gmail.com