Lokal afledning af regnvand med REGNVANDSHÅNDTERING - LAR

​LAR er en betegnelse for lokal afledning af regnvand​, som man anvender ved regnvandshåndtering. I Junckerhaven har vi stor erfaring med at inddæmme vand og skabe prydbassiner af enhver art med EPDM membraner og Bentonit

Derfor falder det os meget naturligt at arbejde med lokal afledning af regnvand i haver, som vi opfanger og styrer gennem synlige dekorative kanaler, vandløb og vandfald og forsinkelsesbassiner, regnbede og faskiner. 

Regnbede til regnvandshåndtering

Et regnbed er en fordybning i haven hvor regnvandet ledes til og inddæmmes. Der sker en langsom nedsivning af regnvandet gennem jorden til undergrunden, måske hjulpet af en faskine.

Når vi benævner LAR lokal afledning af regnvand eller regnvandshåndtering som et bed, er det fordi man i fordybningen kan vælge, om fordybningen skal tilplantes dekorativt med planter der i noget omfang både kan klare tørre og våde forhold i kortere eller længere perioder.

Med denne type af lokal afledning af regnvand og regnvandshåndtering bliver der stillet store krav til plantevalget.

Vi har for nogle år siden - for Haveselskabet skabt et fint regnbed i DR Aftenshowet som kan være en god inspiration eller læs mere...

​Vi udfører regnvandshåndtering med Forsinkelsesbassiner

Et forsinkelsesbassin, er et bassin som opfanger vandet inden det bortledes, ofte brugt i forbindelse med lokal afledning af regnvand. Man ønsker ofte at vandet forsinkes inden det ledes videre til eksempelvis kloak eller å. På den måde belastes kloaknettet et minimum ved denne form for regnvandshåndtering.

Når vi får sådanne opgaver med regnvandshåndtering, herunder LAR lokal afledning af regnvand, er det oftest fordi vores kunder ønsker at gøre noget særligt ud af udtrykket, så det eksempelvis kommer til at ligne naturen som muligt med sten og planter.

Sådanne opgaver med regnvandshåndtering er altid spændene at løse og vi har efterhånden også løst mange af sådanne opgaver.

Læs mere her

​regnvandshåndtering med biofilter

​I nogle tilfælde tilknytter vi vandrensningssystemer til at forbedre vandkvaliteten, skabe klart vand og minimere algedannelse samt opfange overfladepartikler med mere.

Hovedfjenden er posfaster som er den primære næringskilde til algevækst. Vi har udviklet et særligt biologisk vandrensningsystem til regnvandshåndtering, som tager udgangspunkt i vandrensningen i vores svømmesøer.

Til regnvandshåndtering indbygger vi biofilteret i bassinet, (det kan sammenlignes med et stort akvariefilter) og vandrensningen er dermed usynlig som en del af konstruktionen med sten og planter og har tilmed et meget lavt energiforbrug. 

Læs mere...

Få mere information om LAR - lokal afledning af regnvand og regnvandshåndtering i dag

Vil du vide mere om regnvandshåndtering og LAR, kan du kontakte anlægsgartnermester Lars Juncker for dialog omkring løsningsmuligheder til dit projekt på telefon 46 49 61 03 eller junckerhaven@gmail.com .

Lokal afledning af regnvand

Bassin fra lokal afledning af regnvand

Lokal afledning af regnvand (LAR)

​Fra samme projekt

​Ønsker du et tilbud?

Vi bor på Midtsjælland mellem København, Roskilde og Ringsted  - Vi arbejder i hele Danmark.

  • ​Vi skaber individuelle haveløsninger med sten, vand og planter, vi har speciale i svømmesøer og naturpools
  • Vi har naturen omkring os og den japanske have som forbillede​
  • Vi etablerer udsøgte belægninger, støttemure og trapper i granit og beton
  • Vi elsker vand i haven, bygger smukke naturlige bassiner og spejlbassiner, koidamme, vandløb og vandfald
  • Vi håndterer regnvand på dekorativ og funktionel vis
  • Planter er livsgivende - vi leverer og planter træer og buske, stauder og græsser
  • Vi etablerer svømmesøer og naturlige swimmingpools og er førende i Danmark inden for dette felt. Vi har etableret over 60 svømmesøer og naturpools i private haver samt et offentligt friluftbad.

Bogen om

Vand i haven


​Læs Lars Juncker´s bog om Vand i haven​.

En anlægsgartner du kan regne med

Om os

Vi arbejder med individuelle haveløsninger, med sten, vand og planter, med naturen som forbillede - siden 1990.

CVR: 25650514 

Kontakt os

Junckerhaven ApS

Smedebakken 3, 4330 Hvalsø

​Tlf.: 46 49 61 03 

Mobil: 20 99 61 03 

E-mail: junckerhaven@gmail.com