Prydbassin med biologisk vandrensning

Straussvej, København

Specifikationer​

Danmarks første regnvandsprojekt godkendt til vandleg

Svømmesøer eller naturpools er svømmebassiner hvor vandet recirkuleres og renses i biologiske filtre. Med den stigende interesse for lokal afledning af regnvand er teknologien ved at få en helt ny anvendelse. Med den samme metode kan man nemlig rense forurenet overfladevand så det kan bruges som rent vand i prydbassiner og til vandleg Og måske også på sigt badebassiner. Altså en langt bedre rensning end man kan nå med almindelig filterjord

Svømmesøer renses med er en teknologi der især er kendt i Mellemeuropa, men som også findes i Danmark. Her har ANLÆGSGARTNERFIRMAET Juncker Haven siden 2007 haft det som speciale og anlagt 60 anlæg, herunder to større friluftsbade godkendt til 400 daglige badegæster for Sorø Kommune og Vejle Idrætscenter.

Det er også dette firma der i 2021 skal i gang med det første projekt hvor overfladevand skal renses til finere brug. I første omgang til prydbassiner og vand legepladser med kanaler og et system af vandelementer. Her skal man ikke opfylde badebekendtgørelsens skrappe krav, men de knap så skrappe krav fra kommunens egen miljømyndighed. Københavns Kommune er bygherre mens Teknologisk Institut skal overvåge og teste rensningen.

​I det aktuelle projekt ledes overfladevandet først i et dekorativt for filter beplantet som et regnbed. det er dimensioneret som 1 m2 regnbed pr. 100 m2 modtageroverflade.

Vandet ledes herfra ved gravitation i åbne og lukkede kanaler til gårdrummets centrale del, gårdrummets prydbassin.

Herfra recirkuleres vandet gennem det biologiske filter der her er installeret og her gemt under græsplænen. Biofilteret er opbygget således at det samtidig fungerer som buffer der opbevarer vandet til tørre perioder således at prydbassinet til stadighed er fyldt. Det rensede vand ledes i en åben kanal der anvendes til vandleg. Altså et banebrydende projekt der viser vejen for fremtidige projekter med samme målsætning

Renseteknikken er i princippet at lede det belastede overfladevand kontinuerligt gennem et porøst lag med en ekstrem stor partikeloverflade, således dannes biofilm der eliminerer skadelige bakterier, vira mv.


Det unikke er Svømmesøens know-how kan overføres til klar løsninger idet her kan man dimensionere rensekapaciteten, noget der ellers volder danske rådgivere problemer. Udgangspunktet er den tyske FLL-forordning der beskriver en række biofiltertyper og dokumenterer renseeffektiviteten.

Som indikator for sygdomskim testes her for e-coli og en to rokokker. Det sker også i det aktuelle projekt hvor Københavns kommunes miljø myndigheder har fastlagt kravende til det rensede vand.

Skriv til os

Skal vi udarbejde
et tilbud til dig?

​Vi bor mellem København, Roskilde og Ringsted på Midtsjælland - Vi arbejder med svømmesøer og naturpools i hele Danmark.

 
 
 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Har du yderligere spørgsmål?

Find vores kontaktoplysninger herunder.

Firmaoplysninger

​​​Smedebakken 3,

4330 Hvalsø

Klik her for rutevejledning​

CVR: 25650514​

Kontakt os

​Telefon: 46 49 61 03

Mobil: 20 99 61 03​

Fax: 46 49 61 20

junckerhaven@gmail.com

Telefontider

Mandag - fredag: 07.00 - 17.00

Lørdag og søndag: lukket

Mails besvares alle dage.​