Telefon: 46 49 61 03       E-mail: junckerhaven@gmail.com       Se også: www.svømmesø.dk og www.finesda.dk

DEKORATIV GRANITMUR​ - JAPANSKE STENGÆRDE

Om dekorative granitmure​

En dekorativ granitmur er vores betegnelse for den japanske form for mure opført af natursten fra grusgrave og klippebrud. Se mere om japanske haver.

Granitmure opføres i granitsten af varierende størrelse og form og stort set alle sten kan anvendes blot de er fra 20 cm og opefter. Der er med andre ord frit valg på hylde 1.

Ideen kan snildt overføres til Danmark, men da vores stens beskaffenhed ikke er så bjergagtige og dermed så kantede, må vi nøjes med at udføre lavere mure. Alternativt kan der importeres fjeldsten fra Norge og Sverige.

Det handler i grundtræk om at etablere en dekorativ stenmur samtidig med, at den holder jorden på plads ved niveauspring.

​Større og mindre sten placeres fortløbende, så de låser hinanden. Det handler om at fremhæve stenenes flotteste

sider, samtidig med at dens egenskaber (form) låser.

Placér stenene horisontalt og vertikalt, det skaber ro. Sten der hælder sidevejrs virker unaturligt og ude af balance.

Bag stenene kan etableres små hulrum, hvor der kan etableres beplantning. Muren får dermed et langt mere grønt og levende udtryk.

Vil du læse hele artikle​n om terrænmure - klik her

Vil du vide mere

Kontakt anlægsgartnermester Lars Juncker på tlf. 46496103 - junckerhaven@gmail.com

Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.

vi arbejder med

Junckerhaven ApS   Rødbøggard   Smedebakken 3, 4330 Hvalsø   Tlf.: 46 49 61 03   Mobil: 20 99 61 03   Fax: 46 49 61 20   CVR: 25 65 05 14   E-mail: junckerhaven@gmail.com